Rozbor posledního Sněhuláka

Milé dorostenky, milý junioři,

abyste neudělali stejné chyby jako já, tak si uděláme rozbor. Poslední Sněhulák byl přípravou na klasiku. Což my, co víme, že se v zimě maj běhat objemy a pak natočíme nula, nula, prd, dokážeme ocenit. Omlouvám se, ale nechce se mi hrát s grafikou – rozsekávat jednotlivé postupy a dělat 3D modely. Takže hlavně slovně.

Postup na 1

Kuba (silnější GPS) se vrhne neohroženě do lesa a zkusí, jestli někdo neche jít horem – nikdo nechce, tak se spojí s Martinem T. a Vojtou a zahájí inspekční cestu Správy a údržby silnic Jč kraje, což moudré nebylo a už od začátku to byl handikep 500 m (při té rychlosti, kterou se běželo to bylo cca 2:30 min).  Takže Kuba viděl dva poslední lidi hlavního vláčku (fialová Pepa H.). V Zátiší to všichni fikaj po louce, což je překvapivě o nějaký ten metr delší (cca 50 m), ale ušetří se 15 výškových metrů. Střelmistrova četa (slabší GPS Jive a zelená Přeceda) je jen kousek před námi, ale nemusí přebíhat potok. Pak přichází stoupání na Zlatokorunský les, což některé – Kubu s Vojtou – vyčerpá tak, že hledaj kontrolu na prvním lese, co potkaj. Propadnou se tak na poslední místo. Co se děje na čele závodu nikdo neví, ale konec závodu – někdo + někdo – mezera, Jansen + Martin T. mezera Kuba + Vojta.

Postup na 2

Snad asi jen Jive jde alternativní cestou, ve srovnání s Kubou to bylo rychlejší, ale ve srovnání s Kubou to bylo rychlejší i horem přes Granátník. Ostatní nejkratší cestou k rozhledně a pak po asfaltce. Někteří mají problém s dohledávkou.

Postup na 3

Další zajímavý postup, který ztrestá nejednoho závodníka. Ideální postup předvede Ondra Meloun nebo taky Kuba (až na průzkum druhého posedu, včetně posouzení jeho rozhledových parametrů – průzkum i nahoře).  Seběhnout přímo dolů do Kokotína (tam, kam zamířil Jive) se nikomu vzhledem k bordelu s kameny nechtělo, takže i úspěšní (Pepa H. fialová) a neúspěšní (Radim – modrá) Sildové se chvíli zdrželi na cestě. Radim se tímto postupem posouvá na poslední místo.

Postup na 4

I tento postup nabídl velmi rozdílné varianty. Jive daroval soupeřům náskok 300 m. Obíhačka po cestě okolo lomu byla o 300 m delší a o 15 m větší stoupání – výhodou byla pouze jednoduchá navigace.

Postup na 5

Radim se snaží dostat vrátit černého petra, ale trať si zpestřuje návštěvou Tryskáčovo kontroly.

Postup na 6

Radim se zbavil čerňáka, jinak to všichni běželi stejně

Cíl

Klimík opravdu přestřelil – nečeká venku, takže analýzou mezičasů sběrka-cíl dostaneme rychlost zouvání jednotlivých závodníků.

nsehulak

Napsat komentář